Как да изберем правилната фирма за строеж на къща

Съдържание

Запазвайки топлината през зимата и хладния въздух през лятото, това е една страхотна дългосрочна инвестиция. За това днес ще разгледаме различните видове външни изолации, от който можете да изберете най-подходящата за вас! Също така ще посочим и подходящите майстори за извършването на услугата, така че тази инвестиция наистина да си струва всяка похарчена стотинка!

Видовете топлоизолации

Как да изберем правилната фирма за строеж на къща 5 Подходящата външна изолация

Освен, че вече не е само лукс, топлоизолацията като енергийна ефективност е задължителна част за всеки нов проект. А след време собствениците на стари неизолирани сгради ще бъдат задължени да се задействат по въпроса. Днес има толкова много опции, от които човек може да избира, за това нека ги изброим или поне част от тях.

Изкуствените топлоизолации

Към категорията на изкуствените топлоизолации спада така добре познатият стиропор – EPS (Експандиран полистирол). Това е изключително добър избор, тъй като благодарение на топчестата му структура, се позволява достатъчно добра циркулация на въздух, което от своя страна не позволява появата на влага и мухъл. Имате възможност да изберете и графитен EPS, който е по-плътен и има графитни зрънца вградени в материала. Тези изолации са най-подходящи като външна фасадна изолация.

Фибран или още стиродур

XPS (Екструдиран пенополистирол) – фибран или още стиродур. Има трайно термоизолационно свойство и не абсорбира вода. Издържа на високи нива на влага и е много трудно запалим. Този материал е наистина стабилен и много здрав, като в същото време е лек и лесно обработваем.

Полиуретан

Полиуретан – използва се под формата на пяна, която се полага директно върху повърхността, като я прави перфектна за запълването на всякакви фуги и кухини, което е недостижимо за останалите изолационни материали. Слоят от топлоизолация, който пяната създава е непрекъснат от технологични фуги и не оставя никаква пролука.

Минералните топлоизолации

Към минералните топлоизолации спадат каменната и стъклената вата. Те се различават с това, че осигуряват едновременно много добра термо, звуко и пожароизолация. Те са много издръжливи на влага и са подходящи за употреба вътре в сградите. Каменната вата е екологично чист материал и се произвежда от базалт, варовик, доломит и боксит. А стъклената – от пясък и рециклирано стъкло.

Естествени топлоизолации

Към тази категория спадат ленът и конопът – те са добити директно от природата, именно заради това са и малко по-скъпи. Техниката за обработката на тези материали е малко по-специфична, но имат страхотни топлоизолационни и влагоустойчиви качества.

Възможностите за видове външни изолации не са се изчерпали до тук! Съществуват и дървено-фазерни изолационни платна – пеностъкло, аерогел и VIP. Както и трансперантна изолация – прозрачна система, която има за цел да пропуска слънчевите лъчи.

Правилния избор

Copy of Как да изберем правилната фирма за строеж на къща 1 Подходящата външна изолация

Съществуват още варианти за изолация, макара и не толкова популярни като гореизброените. За да бъдете напълно сигурни, че избирате правилния материал за топлоизолация на вашата къща, ние предлагаме да се обърнете към специалистите! Майсторите на Янчов Инженеринг са добре запознати с всеки съществуващ на пазара вариант за топлоизолация и свойствата му. Те ще Ви помогнат да направите най-добрия избор! Бързо и ефективно ще положат вашата изолация и ще се радвате на нов облик на дома ви и по-ниски сметки за тока!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Print

Други статии от нашия блог

Строеж на къща: Как да планирате бюджет и да избегнете скритите разходи

Увод Строежът на къща е едно от най-големите инвестиционни начинания в живота на всяко семейство. Този проект не само отразява…

Поставяне на гипсокартон на таван: Съвети и техники

Увод Гипсокартонените тавани се превърнаха в популярен избор сред множество собственици на домове и офиси. Те не само придават модерен…

Как да изберете фирма за ремонт на баня и лепене на плочки?

Увод Всеки дом, независимо колко нов или стар е, на даден етап се нуждае от ремонт. Едно от най-важните и…