Процес по лепене на плочки върху мозайка

Съдържание

Ако има – съответно ще бъдат изшлайфани или шпакловани. След това се преминава към изравняване на гънки, неравности и пукнатини, за да създаде една равна и гладка основа, към която да се прикрепят стабилно плочките. Тук идват и някои особености, които са в зависимост дали мозайката е външна, или вътрешна. Например, ако е интериорна мозайка, то трябва да се грундира и да се остави 3-4 часа да изсъхне самият грунд. Ако е екстериорна мазилка – то се преминава към лепене с еластично лепило.

Хубав лепилен разтвор

За да се създаде хубав лепилен разтвор, майсторите ще бъдат снабдени с нужната техника и материали, а от тях остава умението да залепят плочките с максимална прецизност. При самия процес на лепене отново има детайли. Например, трябва да се нанася лепилото с определена маламашка, както и да се полага с точна дебелина между 8 или 10 мм. Още нещо важно е да се приплъзват самите плочки, когато се лепят към мозайката, за да захванат хубаво към лепилото. И, най-вече – не трябва да забравим фугите.

Фугирането е една от последните стъпки при лепенето на плочки върху мозайка. Към него се преминава, когато лепилото е добре стегнало и отлежало поне 24 часа на температура между 5 и 25 градуса. Преди фугирането празнините е препоръчително прецизно да се почистят, за да бъде максимално качествено завършено самото лепене на плочки върху мозайка.

Това е обобщено от екипа на “Янчов Инженеринг”. Надяваме се да сме били полезни, а ако имате нужда от професионална подкрепа – ние сме насреща!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Print

Други статии от нашия блог

Строеж на къща: Как да планирате бюджет и да избегнете скритите разходи

Увод Строежът на къща е едно от най-големите инвестиционни начинания в живота на всяко семейство. Този проект не само отразява…

Поставяне на гипсокартон на таван: Съвети и техники

Увод Гипсокартонените тавани се превърнаха в популярен избор сред множество собственици на домове и офиси. Те не само придават модерен…

Как да изберете фирма за ремонт на баня и лепене на плочки?

Увод Всеки дом, независимо колко нов или стар е, на даден етап се нуждае от ремонт. Едно от най-важните и…