Ремонт на тераса

Съдържание

ТерасаТерасата е не само прост начин за добавяне на допълнително пространство в дома ви, но и ефективен инструмент за пестене на пространство. Една добре планирана и правилно изградена тераса може да ви помогне да спестите разходи за строителство, поддръжка и отопление, както и да увеличи стойността на дома ви. Това обаче означава също, че терасите са по-уязвими на повреди в сравнение с други части на къщата. Тъй като те обикновено са изложени на висока скорост на вятъра и сурови метеорологични условия, ремонтът или подмяната са вероятни по-скоро рано, отколкото късно. Ето няколко съвета за ремонт на терасна на къща, без да “разбивате банката” или да правите компромис със структурната цялост на имота си.

Планирайте обновяването и го направете наведнъж

Много собственици на жилища не успяват да планират най-добрия начин за обновяване на терасата, защото не са сигурни с колко пространство разполагат. За щастие са необходими само няколко измервания, за да получите добра представа с колко пространство разполагате. Можете да започнете, като изчислите колко пространство ви е необходимо за основното помещение в дома ви, след което извадете всяко пространство, което планирате да използвате за външна кухня, пералня или друго помощно помещение. Можете също така да се възползвате от съседите си, като прецените колко пространство ще е необходимо на всеки от тях. Това ще ви помогне да определите каква част от терасата си можете да използвате за паркинг и колко пространство можете да отделите за основната стая на дома си.

Проверете бетона за пукнатини или влага

Бетонът е стареещ строителен материал, който може да се напука и да се оцвети от слънцето, соления въздух и суровите климатични условия. Ако живеете в крайбрежен или вътрешен район с висока влажност, ще трябва да проверявате всяка част от пода на терасата си за пукнатини и петна. Проверявайте бетона си за пукнатини, както и за признаци на влага, като пожълтяване, образуване на люспи или мехурчета. Ако откриете някой от тези проблеми, трябва да ги отстраните преди пребоядисването. В зависимост от степента на повредата, особено ако тя е на голяма площ от терасата ви, може да се наложи да смените цялата бетонна плоча. Това е така, защото пукнатините и петната могат да причинят повече щети при пребоядисване. Ако обаче става въпрос само за повърхностни повреди, можете просто да пребоядисате засегнатата зона.

Направете хидроизолация преди пребоядисване

ТерасаБетонът за вашата тераса трябва да бъде хидроизолиран преди пребоядисване. Това може да стане, като се обърнете към специалист, който да запечата терасата със слой мембрана, или като нанесете водоустойчиво покритие. Най-добре е преди пребоядисването да се нанесат мембраната или покритието. Ако решите да пребоядисате, след като бетонът е претърпял щети от влагата, рискувате боята да се олющи и да избледнее преждевременно. Ако не хидроизолирате бетона си, може да се наложи да пребоядисате цялата тераса. Това може да бъде скъпо и отнемащо време начинание. Запечатайте бетона преди пребоядисване, като се обърнете към специалист, който да запечата терасата със слой мембрана, или като нанесете водоустойчиво покритие.

Заключение

Добре поддържаната тераса ви дава много допълнително пространство за забавление или почивка на открито със семейството и приятелите. Пребоядисването на терасата обаче е бърз и евтин проект от типа “направи си сам”, ако го направите правилно. С помощта на няколко съвета можете да намалите разходите и да постигнете външен вид, който да съответства на останалата част от дома ви. Тъй като терасите са податливи на повреди, важно е да отстраните всяка повреда възможно най-скоро. Използвайте тези съвети, за да гарантирате, че терасата ви ще издържи възможно най-дълго.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Print

Други статии от нашия блог

Строеж на къща: Как да планирате бюджет и да избегнете скритите разходи

Увод Строежът на къща е едно от най-големите инвестиционни начинания в живота на всяко семейство. Този проект не само отразява…

Поставяне на гипсокартон на таван: Съвети и техники

Увод Гипсокартонените тавани се превърнаха в популярен избор сред множество собственици на домове и офиси. Те не само придават модерен…

Как да изберете фирма за ремонт на баня и лепене на плочки?

Увод Всеки дом, независимо колко нов или стар е, на даден етап се нуждае от ремонт. Едно от най-важните и…