Как да изберем правилната фирма за строеж на къща

Съдържание

Изключително важно е да се гарантира, че финансовите ресурси, отпуснати за даден проект, се управляват ефективно. Въпреки това, колкото и да се опитваме да бъдем максимално фактологични, трябва да ви информираме за един наш опит. Въпреки че сме в състояние да предвидим даден финансов разход до стотинка, не можем да оценим и изчислим точно всеки разход или инвестиция. Изготвяме финансов проект и инвестиционен такъв, но трябва да включим около 20% непредвидени разходи. Това е разумна политика, която прилагаме, за да гарантираме, че всичко ще може да бъде свършено като работа в крайна сметка и да си набавим необходимите материали и суровини.

Изчисляването на бюджета за строеж на къща е въпрос на финанси, математика и практичност. Първите два компонента определят цифрите, а последният – ви помага да изберете за кое сте склонни да отпуснете повече бюджет и за кое може да отделите по-малко финансов ресурс. Например, ние винаги препоръчваме да се заложат в бюджета средства за: изкопни дейности и отводняване на терена, хидроизолация на пода и покрива, топлоизолация на цялата къща, както и създаване на качествена ВиК система, редом с електроснабдяването. Може би, във вашата концепция бихте искали да инвестирате Х пари в едни строителни дейности и по-малко в други. Това все пак е ваш проект и дългосрочна инвестиция и ние като професионални строители винаги насърчаваме комуникацията и предложенията. Ето защо вашите виждания като клиенти и нашите трябва да бъдат изложени и обсъдени. В среда, в която се обсъждат гледни точки, се създават най-оптималните планове за действие с организиран подход и алтернативи, както и най-рационално може да бъде разпределен бюджета.

Как да разпределите бюджета при строеж на къща?

да изберем правилната фирма за строеж на къща 2 Изчислете лесно разходите за строеж на къща с помощта на тези 5 стъпки

Бюджетът се калкулира на база разходи по самия строеж на къща и ето тук се помества една от основните функции на партньорството ви с професионална строителна фирма. Ние от “Янчов Инженеринг” можем да ви дадем обратна връзка по всеки въпрос относно разходите според вашия проект. С други думи, благодарение на годините опит днес ние можем да ви дадем конкретни ценови оферти, да потърсим такива директно от магазини за строителни материали и да ви консултираме по отношение на всеки тип разход. Нашите финансови експерти ще изготвят индивидуален план за инвестицията, наречена “Вашия дом”, а за успеха – прецизността е най-важна.

За да изготви правилно бюджета, може да следвате 3 важни стъпки, които все пак да съобразите спрямо вашия проект и неговите мащаби. Имайте предвид, че стъпките може да се допълват и различават, защото всеки строеж има своите особености, които трябва да се обсъдят лично между вас и строителната фирма. 

Проучване на цените на строителните материали

Какво е строеж без строителни материали? Е, тук ще трябва да направите един малък маркетингов анализ, като вземете под внимание: цената, промоциите и доставката, които предлагат съответните магазини за строителни материали. Много важно е да работите с коректна строителна фирма, защото нейните специалисти могат да ви насочат към надеждни дистибутори, производители или складове, откъдето да се сдобиете с материали на добра цена. Този въпрос задължително изисква проучване. 

да изберем правилната фирма за строеж на къща 3 Изчислете лесно разходите за строеж на къща с помощта на тези 5 стъпки

Запитване за ценови оферти от професионална строителна фирма

Тази стъпка, както и предходната и следващата, изцяло касае вашатa проактивност, защото за да се изготви един бюджет – вие сте действащото лице, което да поеме този ангажимент. Реално сега е момента за събиране на ценови оферти, като е хубаво преди всичко да сте избрали коректна строителна фирма, с която да си партнирате по проекта “Ваш дом”. След като имате вече ясен избор или две алтернативи – то отправете запитване за ценови оферти според вашия проект за строеж на къща и сравнете вариантите. Определете кой е по-благоприятен за вас, като имате предвид качеството на изпълнение и процеса на комуникация.

Винаги 20% гратис

Колкото и апетитно да изглеждат това заглавие – не е това, което си мислите. Тук става дума за калкулация на разходите, а те доста често са непредвидени дори и при едно пазаруване в хранителния магазин. Ето защо сме ви предвидили 20%, които според нас и нашия опит е хубаво да добавите към бюджета за именно такива изцидентни разходи. Това е вашият гарант, че ще имате бюджет, с който да оперирате, ако се създаде непредвидена ситуация. Имайте този съвет наум особено когато изготвяте ценова оферта, сметкоплан или при разходите за даден мащабен проект. 

Надяваме се да ви е било полезно това, което прочетохте до тук. Ние сме насреща за конкретни въпроси от ваша страна. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Print

Други статии от нашия блог

Изчислете лесно разходите за строеж на къща с помощта на тези 5 стъпки

Изключително важно е да се гарантира, че финансовите ресурси, отпуснати за даден проект, се управляват ефективно. Въпреки това, колкото и…

Изграждане на къщи до ключ: Какво трябва да знаете

В строителната индустрия често се говори за т.нар. проекти, които са “до ключ”. Все по-голям интерес потребителите насочват внимание към…

10 съвета за строеж на къща: Уверете се, че сте подготвени за това, което ви очаква

Знаете ли колко предварителни детайли трябва да подготвите, преди да започнете строеж на къща? Изборът на архитекти, определянето на бюджет…