Как да изберем правилната фирма за строеж на къща

Съдържание

Изключително важно е да се гарантира, че финансовите ресурси, отпуснати за даден проект, се управляват ефективно. Въпреки това, колкото и да се опитваме да бъдем максимално фактологични, трябва да ви информираме за един наш опит. Въпреки че сме в състояние да предвидим даден финансов разход до стотинка, не можем да оценим и изчислим точно всеки разход или инвестиция. Изготвяме финансов проект и инвестиционен такъв, но трябва да включим около 20% непредвидени разходи. Това е разумна политика, която прилагаме, за да гарантираме, че всичко ще може да бъде свършено като работа в крайна сметка и да си набавим необходимите материали и суровини.

Изчисляването на бюджета за строеж на къща е въпрос на финанси, математика и практичност. Първите два компонента определят цифрите, а последният – ви помага да изберете за кое сте склонни да отпуснете повече бюджет и за кое може да отделите по-малко финансов ресурс. Например, ние винаги препоръчваме да се заложат в бюджета средства за: изкопни дейности и отводняване на терена, хидроизолация на пода и покрива, топлоизолация на цялата къща, както и създаване на качествена ВиК система, редом с електроснабдяването. Може би, във вашата концепция бихте искали да инвестирате Х пари в едни строителни дейности и по-малко в други. Това все пак е ваш проект и дългосрочна инвестиция и ние като професионални строители винаги насърчаваме комуникацията и предложенията. Ето защо вашите виждания като клиенти и нашите трябва да бъдат изложени и обсъдени. В среда, в която се обсъждат гледни точки, се създават най-оптималните планове за действие с организиран подход и алтернативи, както и най-рационално може да бъде разпределен бюджета.

Как да разпределите бюджета при строеж на къща?

Как да изберем правилната фирма за строеж на къща 2 Изчислете лесно разходите за строеж на къща с помощта на тези 5 стъпки

Бюджетът се калкулира на база разходи по самия строеж на къща и ето тук се помества една от основните функции на партньорството ви с професионална строителна фирма. Ние от “Янчов Инженеринг” можем да ви дадем обратна връзка по всеки въпрос относно разходите според вашия проект. С други думи, благодарение на годините опит днес ние можем да ви дадем конкретни ценови оферти, да потърсим такива директно от магазини за строителни материали и да ви консултираме по отношение на всеки тип разход. Нашите финансови експерти ще изготвят индивидуален план за инвестицията, наречена “Вашия дом”, а за успеха – прецизността е най-важна.

За да изготви правилно бюджета, може да следвате 3 важни стъпки, които все пак да съобразите спрямо вашия проект и неговите мащаби. Имайте предвид, че стъпките може да се допълват и различават, защото всеки строеж има своите особености, които трябва да се обсъдят лично между вас и строителната фирма. 

Проучване на цените на строителните материали

Какво е строеж без строителни материали? Е, тук ще трябва да направите един малък маркетингов анализ, като вземете под внимание: цената, промоциите и доставката, които предлагат съответните магазини за строителни материали. Много важно е да работите с коректна строителна фирма, защото нейните специалисти могат да ви насочат към надеждни дистибутори, производители или складове, откъдето да се сдобиете с материали на добра цена. Този въпрос задължително изисква проучване. 

Как да изберем правилната фирма за строеж на къща 3 Изчислете лесно разходите за строеж на къща с помощта на тези 5 стъпки

Запитване за ценови оферти от професионална строителна фирма

Тази стъпка, както и предходната и следващата, изцяло касае вашатa проактивност, защото за да се изготви един бюджет – вие сте действащото лице, което да поеме този ангажимент. Реално сега е момента за събиране на ценови оферти, като е хубаво преди всичко да сте избрали коректна строителна фирма, с която да си партнирате по проекта “Ваш дом”. След като имате вече ясен избор или две алтернативи – то отправете запитване за ценови оферти според вашия проект за строеж на къща и сравнете вариантите. Определете кой е по-благоприятен за вас, като имате предвид качеството на изпълнение и процеса на комуникация.

Винаги 20% гратис

Колкото и апетитно да изглеждат това заглавие – не е това, което си мислите. Тук става дума за калкулация на разходите, а те доста често са непредвидени дори и при едно пазаруване в хранителния магазин. Ето защо сме ви предвидили 20%, които според нас и нашия опит е хубаво да добавите към бюджета за именно такива изцидентни разходи. Това е вашият гарант, че ще имате бюджет, с който да оперирате, ако се създаде непредвидена ситуация. Имайте този съвет наум особено когато изготвяте ценова оферта, сметкоплан или при разходите за даден мащабен проект. 

Надяваме се да ви е било полезно това, което прочетохте до тук. Ние сме насреща за конкретни въпроси от ваша страна. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Print

Други статии от нашия блог

Строеж на къща: Как да планирате бюджет и да избегнете скритите разходи

Увод Строежът на къща е едно от най-големите инвестиционни начинания в живота на всяко семейство. Този проект не само отразява…

Поставяне на гипсокартон на таван: Съвети и техники

Увод Гипсокартонените тавани се превърнаха в популярен избор сред множество собственици на домове и офиси. Те не само придават модерен…

Как да изберете фирма за ремонт на баня и лепене на плочки?

Увод Всеки дом, независимо колко нов или стар е, на даден етап се нуждае от ремонт. Едно от най-важните и…