Как да изберем правилната фирма за строеж на къща

Съдържание

Санирането на блокове не включва единствено поставянето на изолация. В тази статия ще разгледаме по-обстойно от както се състои санирането на блокове и защо е необходима всяка част от процеса.

Подготовка

Copy of Как да изберем правилната фирма за строеж на къща 2 Санирането и какво включва то?

Разбира се, преди началото на всяко подобно начинание е нужно да подготвите необходимите документи. И тъй като не става въпрос за сграда, в която живее едно или две семейства, а за цял жилищен блок е нужно съгласието на всички живущи в него. След това се подава заявление в съответната община за включване в програмата за енергийна ефективност. За тази програма имат приоритет блоковете построени през миналия век и панелното строителство. Има определени изисквания и срокове, които трябва да бъдат покрити, за които домоуправителите са информирани. Пълният пакет от нужн документи могат да бъдат поискани от деловодството на всяка община.

Преди самото саниране е нужно сградата да бъде третирана със специално почистващо средство, което да отстрани плесени, гъби, бактерии и петна, за да може новия слой да се закрепи успешно и здраво върху повърхността. Това почистващо средство може да бъде използвано в борбата с водорасли и мъх по плочки, камък, фуги и стени и предотвратява бъдещата им поява. Следващата стъпка е грундиране с висококачествен грунд с висока рентабилност. Това спомага за редуциране на спорите на плесените върху повърхността.

Преминавайки към самото саниране

Как да изберем правилната фирма за строеж на къща 7 Санирането и какво включва то?

То има за цел да увеличи енергийната ефективност на сградите, но също така удължава и техния живот и стабилност. Значително се подобрява външния вид на фасадата на сградата, което прави околността по-красива и приветлива. Първата крачка към промяната е поставянето на външната изолация. Има разлика между качествен и подходящ материал за саниране, за това е необходимо да бъде избран такъв, който да покрива и двата критерия. Не се безпокойте, това не се изисква от вас, а от майсторите, които ще извършват санирането. Процесът включва и подмяна на дограма, защото ако е стара дървена такава, то тогава санирането не би било максимално оползотворено и енергийната ефективност няма да бъде висока. За щастие се включва и подмяната на ВиК инсталацията. Това се прави, защото ако някъде в сградата има вътрешен теч от тръбите, това би повлияло неблагоприятно на ново изолираната сграда и качеството ще спадне много рязко. Сменя се и отоплителната и климатичната инсталация, старото парно отива на боклука! И най-добрата част е смяната на хидроизолацията на покрива или инсталиране на нов такъв. Представете си съвсем ново санирана сграда със стар, прокапващ покрив. Не е особено ефективно, нали?

Кои са майсторите?

Как да изберем правилната фирма за строеж на къща 8 Санирането и какво включва то?

Отговорът на този въпрос е много лесен! Янчов Инженеринг са вашите професионалисти, които ще направят всичко гореизброено и ще го направят с най-качествени и подходящи материали. Те не спират да показват изключителен професионализъм с всеки проект, с който се захващат! Те работят изключително отдадено, бързо и експертно, така че тази инвестиция да бъде наистина дългогодишна!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Print

Други статии от нашия блог