Как да изберем правилната фирма за строеж на къща

Съдържание

Санирането на блокове не включва единствено поставянето на изолация. В тази статия ще разгледаме по-обстойно от както се състои санирането на блокове и защо е необходима всяка част от процеса.

Подготовка

Copy of Как да изберем правилната фирма за строеж на къща 2 Санирането и какво включва то?

Разбира се, преди началото на всяко подобно начинание е нужно да подготвите необходимите документи. И тъй като не става въпрос за сграда, в която живее едно или две семейства, а за цял жилищен блок е нужно съгласието на всички живущи в него. След това се подава заявление в съответната община за включване в програмата за енергийна ефективност. За тази програма имат приоритет блоковете построени през миналия век и панелното строителство. Има определени изисквания и срокове, които трябва да бъдат покрити, за които домоуправителите са информирани. Пълният пакет от нужн документи могат да бъдат поискани от деловодството на всяка община.

Преди самото саниране е нужно сградата да бъде третирана със специално почистващо средство, което да отстрани плесени, гъби, бактерии и петна, за да може новия слой да се закрепи успешно и здраво върху повърхността. Това почистващо средство може да бъде използвано в борбата с водорасли и мъх по плочки, камък, фуги и стени и предотвратява бъдещата им поява. Следващата стъпка е грундиране с висококачествен грунд с висока рентабилност. Това спомага за редуциране на спорите на плесените върху повърхността.

Преминавайки към самото саниране

да изберем правилната фирма за строеж на къща 7 Санирането и какво включва то?

То има за цел да увеличи енергийната ефективност на сградите, но също така удължава и техния живот и стабилност. Значително се подобрява външния вид на фасадата на сградата, което прави околността по-красива и приветлива. Първата крачка към промяната е поставянето на външната изолация. Има разлика между качествен и подходящ материал за саниране, за това е необходимо да бъде избран такъв, който да покрива и двата критерия. Не се безпокойте, това не се изисква от вас, а от майсторите, които ще извършват санирането. Процесът включва и подмяна на дограма, защото ако е стара дървена такава, то тогава санирането не би било максимално оползотворено и енергийната ефективност няма да бъде висока. За щастие се включва и подмяната на ВиК инсталацията. Това се прави, защото ако някъде в сградата има вътрешен теч от тръбите, това би повлияло неблагоприятно на ново изолираната сграда и качеството ще спадне много рязко. Сменя се и отоплителната и климатичната инсталация, старото парно отива на боклука! И най-добрата част е смяната на хидроизолацията на покрива или инсталиране на нов такъв. Представете си съвсем ново санирана сграда със стар, прокапващ покрив. Не е особено ефективно, нали?

Кои са майсторите?

да изберем правилната фирма за строеж на къща 8 Санирането и какво включва то?

Отговорът на този въпрос е много лесен! Янчов Инженеринг са вашите професионалисти, които ще направят всичко гореизброено и ще го направят с най-качествени и подходящи материали. Те не спират да показват изключителен професионализъм с всеки проект, с който се захващат! Те работят изключително отдадено, бързо и експертно, така че тази инвестиция да бъде наистина дългогодишна!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Print

Други статии от нашия блог

Какво трябва да знаем преди да започнем процеса на саниране на сгради

Какво е санирането на сгради? Дефиниция и общи принципи Външната топлоизолация на сгради е процесът на подобряване на енергийната ефективност,…

Какво е шпакловка и какво е мазилка? Основни разлики и приложения

Какво е шпакловка? Шпакловката е материал, използван за запълване на дупки, неравности и други дефекти на повърхности. Това е важна…

​​Как да изберете правилната фирма за груб строеж на вашия дом: съвети и препоръки

В тази статия ще разгледаме какво е груб строеж и защо изборът на правилната фирма за груб строеж е от…