Видовете външни топлоизолации

Изолацията на къща вече не е само красив лукс, който не всеки успява да си позволи. А напротив, това, че живеем в модернизиран свят налага все по-широко търсене на външните изолации на вашия дом. Тяхната функция не е само да бъде красива, а и да смъкне сметките на тока една идея по-ниско.

Подходящата външна изолация

Съдържание

Запазвайки топлината през зимата и хладния въздух през лятото, това е една страхотна дългосрочна инвестиция. За това днес ще разгледаме различните видове външни изолации, от който можете да изберете най-подходящата за вас! Също така ще посочим и подходящите майстори за извършването на услугата, така че тази инвестиция наистина да си струва всяка похарчена стотинка!

Видовете топлоизолации

Освен, че вече не е само лукс, топлоизолацията като енергийна ефективност е задължителна част за всеки нов проект. А след време собствениците на стари неизолирани сгради ще бъдат задължени да се задействат по въпроса. Днес има толкова много опции, от които човек може да избира, за това нека ги изброим или поне част от тях.

Изкуствените топлоизолации

Към категорията на изкуствените топлоизолации спада така добре познатият стиропор – EPS (Експандиран полистирол). Това е изключително добър избор, тъй като благодарение на топчестата му структура, се позволява достатъчно добра циркулация на въздух, което от своя страна не позволява появата на влага и мухъл. Имате възможност да изберете и графитен EPS, който е по-плътен и има графитни зрънца вградени в материала. Тези изолации са най-подходящи като външна фасадна изолация.

Фибран или още стиродур

XPS (Екструдиран пенополистирол) – фибран или още стиродур. Има трайно термоизолационно свойство и не абсорбира вода. Издържа на високи нива на влага и е много трудно запалим. Този материал е наистина стабилен и много здрав, като в същото време е лек и лесно обработваем.

Полиуретан

Полиуретан – използва се под формата на пяна, която се полага директно върху повърхността, като я прави перфектна за запълването на всякакви фуги и кухини, което е недостижимо за останалите изолационни материали. Слоят от топлоизолация, който пяната създава е непрекъснат от технологични фуги и не оставя никаква пролука.

Минералните топлоизолации

Към минералните топлоизолации спадат каменната и стъклената вата. Те се различават с това, че осигуряват едновременно много добра термо, звуко и пожароизолация. Те са много издръжливи на влага и са подходящи за употреба вътре в сградите. Каменната вата е екологично чист материал и се произвежда от базалт, варовик, доломит и боксит. А стъклената – от пясък и рециклирано стъкло.

Естествени топлоизолации

Към тази категория спадат ленът и конопът – те са добити директно от природата, именно заради това са и малко по-скъпи. Техниката за обработката на тези материали е малко по-специфична, но имат страхотни топлоизолационни и влагоустойчиви качества.

Възможностите за видове външни изолации не са се изчерпали до тук! Съществуват и дървено-фазерни изолационни платна – пеностъкло, аерогел и VIP. Както и трансперантна изолация – прозрачна система, която има за цел да пропуска слънчевите лъчи.

Правилния избор

Съществуват още варианти за изолация, макара и не толкова популярни като гореизброените. За да бъдете напълно сигурни, че избирате правилния материал за топлоизолация на вашата къща, ние предлагаме да се обърнете към специалистите! Майсторите на Янчов Инженеринг са добре запознати с всеки съществуващ на пазара вариант за топлоизолация и свойствата му. Те ще Ви помогнат да направите най-добрия избор! Бързо и ефективно ще положат вашата изолация и ще се радвате на нов облик на дома ви и по-ниски сметки за тока!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Print

Други статии от нашия блог

Процес по лепене на плочки върху мозайка

Ако има – съответно ще бъдат изшлайфани или шпакловани. След това се преминава към изравняване на гънки, неравности и пукнатини,…

Как да изберем правилната фирма за строеж на къща?

Не може да се сочи с пръст и да се каже какъв е профилът на псевдо-строителите, но можем да ви…

Как се изгражда двоен двускатен покрив?

Изграждането на покриви е опасна работа и изисква опит, и умения, за да се свържи работата както трябва. Ако само…