Как да изберем правилната фирма за строеж на къща

Съдържание

В строителната индустрия често се говори за т.нар. проекти, които са “до ключ”. Все по-голям интерес потребителите насочват внимание към строителство на къщи до ключ и според нас това е тенденция, която тепърва в перспектива ще се развива, защото за самите инвеститори (клиентите) това е удачен вариант за постигане на крайния резултат по един организиран, планиран и функционален начин. Тази статия е насочена именно към споделяне на полезна информация, свързана с процеса по изграждане на къщи до ключ – какво трябва да знаете и как да подходите при 3 различни сценария. 

Copy of Copy of Как да изберем правилната фирма за строеж на къща Изграждане на къщи до ключ: Какво трябва да знаете

На първо време, ще е хубаво да се запознаем с процеса “строителство до ключ” – какво включва, как се реализира такъв голям проект и какво трябва да направите вие като потребители, търсещи изпълнител на строителство до ключ. Самият процес обвързва всички комплексни, строителни, ремонтни и довършителни дейности, които се обвързват при строежа на къща. В този случай вие получавате цялостна подкрепа от страна на строителна фирма, която поема проекта, ръководи процесите и дейностите и се придържа към включените в договора клаузи, особености и визия. 

Янчов Инженеринг” има години опит в строежа на къщи до ключ и винаги насърчаваме подобни предприемачески идеи, защото знаем какви реално са ползите от поемането на тази крачка. Разбира се, ползите са изцяло за вас. При изграждането на къща до ключ ние поемаме цялата работа – от изготвянето на проекта, през логистиката и доставките на строителни материали до издаването на къщата на крайния собственик. С четири прости думи – улесняваме ви във всяко отношение. Това е идеята, с която клиентите търсят професионална строителна фирма с опит и доказано доволни клиенти – да се спестят време, излишни главоболия и ангажименти. 

Разбира се, че няма нищо лошо човек сам да планира и организира, но ако имате един куп отговорности и бизнес за ръководене, мислите ли, че е добра идея да поемате и строежа на къща, който изисква вашето внимание, време и отдаденост. Затова ние сме насреща с квалифицирани специалисти, висококачествена техника, професионални умения, дългогодишен опит и ноу-хау и най-вече – с изпитан начин на работа, контакти и бързи решения. Всичко изредено е ключово за всеки успешен проект. 

Компоненти на строежа на къща до ключ

За да сме максимално изчерпателни в обясненията относно строителството до ключ, ще изведем основните му компоненти. Така нагледно ще видите в какво се състои нашата работа и реално колко време ще ви бъде спестено на вас, ако професионална фирма с опит поеме проекта. В процеса по изграждане на къща до ключ се включват редица дейности, които са разделени в отделни етапи, но поотделно имат следния вид:

  • Проектиране на къщата;
  • Комуникация между клиента и изпълнителя, за да се придържаме плътно към концепцията;
  • Логистика на строителни материали и доставки до строителния обект;
  • Контрол и мониторинг на работния процес;
  • Груб строеж;
  • Мазилки, замазки, шпакловки;
  • Изграждане и завършване на стълбища и тераси;
  • ВиК и електро услуги;
  • Ефективност на електроснабдяването;
  • Монтаж на дограма, прозорци и врати;
  •  Издаване на обекта на собственика.

Както сами виждате в строежа на една къща до ключ се включват всички основни и допълнителни строителни дейности, като някои не са посочени, но реално присъстват в грубия строеж (изкопни дейности, кърти извозва чисти и други услуги). Самият процес се дискутира предварително, като по време на строежа клиентът е в пряка комуникация с нашите специалисти и ръководители на обекта. Това подобрява делегирането на задачите и тяхното перфектно изпълнение.

Плащане за завършен проект, вместо сами да поемете грижите

Сигурно си задавате въпроса “Защо да плащам за строителство до ключ?”. Е, не ни изненадвате, защото често се сблъскваме с подобни въпроси, които имат нужда от допълнително разяснение. “Янчов Инженеринг” има опит в строителството до ключ и на база годините практика можем да ви дадем 3 причини защо е по-добре да платите за завършен проект, вместо вие да поемате всикчите грижи на плещите си. 

На първо място, всеки човек работи и има отговорности, които трябва да поема през работната седмица. Това е пряко свързано с планирането на време както в професионален, така и в личен план. Да, обаче, ако вие сами се нагърбите да управлявате всички особености по изграждането на къща – този процес ще се забави поне 2 години, което е напълно нормално, защото няма да имате времето да вършите няколко задачи по едно и също време. В случая – вие сте технически ръководител и трябва да сте на разположение при изникване на въпроси и трудности на обекта, а това пък ще затрудни изпълнението на други ваши задачи. Освен голям разход на време, това е и разход на финансови средства.

Copy of Copy of Как да изберем правилната фирма за строеж на къща 1 Изграждане на къщи до ключ: Какво трябва да знаете

На второ място, времето за строеж се оптимизира и се стикова. Реално лошото управление на време може да забави един строителен процес и не само – години. Това не е вашата идея, нали? Ето защо строителство “до ключ” е надежден и доказан начин за изграждане на еднофамилна или многофамилна къща в нормални срокове, по предварително зададените задания и критерии.

На трето място, вие буквално вършите вашите задачи, докато бъдещият дом се строи и това, което се изисква от вас – е просто да наблюдавате през определен период строежа и да изказвате мнение от страна на инвеститор и собственик. Строежът на къща до ключ ще ви помогне да отделите време и на интериорния дизайн на спокойствие, вместо да поемате 10 задачи на един път. Така ще можете да помислите върху интериорните и екстериорните решеия и да сте сигурни в избора си.

Строителството на къща до ключ има редица позитиви, които благоприятно влияят на самия процес, като се оптимизира времето, разпределя се правилно бюджетът и се контролира целия процес с лекота.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Print

Други статии от нашия блог

Строеж на къща: Как да планирате бюджет и да избегнете скритите разходи

Увод Строежът на къща е едно от най-големите инвестиционни начинания в живота на всяко семейство. Този проект не само отразява…

Поставяне на гипсокартон на таван: Съвети и техники

Увод Гипсокартонените тавани се превърнаха в популярен избор сред множество собственици на домове и офиси. Те не само придават модерен…

Как да изберете фирма за ремонт на баня и лепене на плочки?

Увод Всеки дом, независимо колко нов или стар е, на даден етап се нуждае от ремонт. Едно от най-важните и…