Как да изберем правилната фирма за строеж на къща

Съдържание

Идеите са лесно достъпни, но изпълнението е вече съвсем друг въпрос.

Независимо дали строите от нулата или избирате нов покрив за съществуващия си дом, широката гама от материали заслужават внимание. Идеите са лесно достъпни, но изпълнението е вече съвсем друг въпрос. В съвременното строителство има покриви с класически керемиди, дърво, композитни битумни керемиди, както и шисти, бетон, асфалт. Идеите са свързани със стила и визията, и са важен фактор, но не и единственият. Разходите за продуктите, теглото на материала и изискванията за монтаж също следва да повлияят на избора ви.

По-често се случва да преустройвате съществуващият покрив на сградата, а това ще определи избора ви на покривен материал. Ако обмисляте други опции, различни от това, което е било дотук, ще искате да вземете предвид не само разходите, но цвета, текстурата, теглото и трайността на предлаганите алтернативи, както и това, което традиционно се използва в сгради като вашата.

Какво определя цената на покрива?

Copy of Copy of Как да изберем правилната фирма за строеж на къща 2 Идеи за покриви

Редица съображения ще повлияят на цената на новия покрив. Цената на материала е отправна точка, но трябва да се имат предвид и други фактори. Едното е състоянието на съществуващия покрив, ако преустройвате къщата – ако старите материали трябва да бъдат отстранени и ако носещата конструкция се нуждае от ремонт, всичко това ще струва пари. Виждате как вместо за идеи, говорим все още за фактори и за материали. Това е така, защото при избора на покрив, както още от начало намекнахме, идеите за външния вид са обусловени от проектирания за конкретната сграда покрив.

Формата на покрива е този фактор, който вече обуславя идеите. Двускатният покрив с малко или никакви прекъсвания по повърхността създава възможност за безшевна, красива визия. Къща с множество комини, пресичащи се линии на покрива кули, капандури или други елементи пък създават възможност за един живописен традиционен покрив.

За да не звучи всичко това прекалено отнесено, можете да се позовете на интернет опциите. Просто отворете търсачките и разгледайте опциите, разгледайте това, което хората в България и по света са направили на подобни сгради като вашата, и на подобни покривни конструкции. Просто насочете търсенето си правилно и веднага ще започнат да излизат резултати. Например ако търсите скатен покрив с битумни керемиди, просто го напишете и веднага ще видите снимки. Понякога е достатъчно да напишете идеи за покриви и ще започнат да се показват снимки в тази посока.

Това обаче не е достатъчно. Снимките и готовите проекти са едно, реализацията им е друго, а трето е, това което е възможно за вашия покрив. Вие може да разгледате страхотни изпълнения, но те може да не са приложими при вашата ситуация, или пък може да са прекалено скъпи като решение за вас. Затова в един  момент идва намесата на специалиста. Оглед, преценка, анализ, търсене, комуникация. Професионалният подход ще осмисли вашите идеи за покрива, който искате да ремонтирате или да сътворите като визия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Print

Други статии от нашия блог

Строеж на къща: Как да планирате бюджет и да избегнете скритите разходи

Увод Строежът на къща е едно от най-големите инвестиционни начинания в живота на всяко семейство. Този проект не само отразява…

Поставяне на гипсокартон на таван: Съвети и техники

Увод Гипсокартонените тавани се превърнаха в популярен избор сред множество собственици на домове и офиси. Те не само придават модерен…

Как да изберете фирма за ремонт на баня и лепене на плочки?

Увод Всеки дом, независимо колко нов или стар е, на даден етап се нуждае от ремонт. Едно от най-важните и…