Как се изгражда конструкция за двоен двускатен покрив?

Днес можете да отворите онлайн не един или два сайта, които ви предлагат как сами да си направите двускатен покрив, каква е неговата конструкция и стъпка-по-стъпка неговото изграждане.

Как си представяте обаче изграждането на конструкцията на двускатния покрив като работа направи-си-сам. Някак си не върви, освен ако сами не сте майстори в строителството и имате обща култура как се строят покривни конструкции.

Как се изгражда двоен двускатен покрив?
Как се изгражда двоен двускатен покрив

Съдържание

Изграждането на покриви е опасна работа и изисква опит, и умения, за да се свържи работата както трябва.

Ако само една стъпка в направата на конструкцията – в случая на двускатен покрив – бъде сгрешена, то по никакъв начин няма да можете да се възползвате от всички предимства на двускатните покриви.

Относно предимствата на конструкцията на двускатните покриви, ако не сте запознати, сега ще научите, че те са сравнително евтини. Множество еднофамилни къщи в градска среда, на село, вили в извън населени места избират това решение, защото имат предимство при проектирането. Конструкциите се основават на по-опростен принцип на изграждане. Крайният резултат – при качествено изпълнение – създава устойчивост на атмосферни влияния и не изисква допълнителна сума за хидроизолация.

Затова най-естественото нещо е, когато искате да изградите двускатен покрив, за неговата конструкция да разчитате на най-добрата строителна фирма, която можете да си позволите и която действа във вашия район.

Ако вече къщата има двускатен покрив, но е доста остарял и прокапал, тогава ще трябва да направите демонтаж на съществуващата конструкция. След това ще трябва да остави майсторите да направят новата конструкция до дървената ламперия. Най-накрая конструкцията ще бъде покрита с керемиди подходящи за двускатен покрив. Всичко това като труд и материали, ще бъде включено в цената за изпълнение на квадратен метър.

Конструкцията на двускатния покрив се основава на правоъгълен триъгълник, а различните компоненти за рамкиране на покрива пасват на триъгълника. Конструкцията преди да се покрие с керемиди представлява една система от греди и дъсчена решетка, които ще са носещата рамка на покрива. Структурата изградена от гредите може да бъде окачена или слоеста, като всяка от тях има своите особености при изграждането.

Дъсчената решетка или обшивката обхваща равнината на наклона. Конструкцията образува и т.нар. фронтони, които отново са в триъгълна форма. Те се покриват с дъски или материали подходящи за тази цел. В тях могат да се направят прозорци, врати или декоративни елементи, които да отличават дадената къща.

Конструкцията е покрита със слой отговарящ за предпазването на сградата от атмосферните влияние, от дъжда, вятъра, снега. Най-отгоре са керемидите, които вече може да са битумни такива, може да са метални, може да са класиката – керамични керемиди.

Относно конструкцията на двускатен покрив, тя е приоритет за изпълнение от страна на опитните майстори, които ще ангажирате. Те ще спазят плана и проекта, който имат пред себе си и ще изградят първо самата конструкция, после ще добавят керемидите, улучната система, допълнителните елементи върху покрива. Когато всичко бъде завършено, ефектът за самата сграда ще бъде страхотен. Вашата отговорност като собственици е да изберете строителна фирма, която разполага с качествата да изгради двускатната покривна конструкция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Print

Други статии от нашия блог

Процес по лепене на плочки върху мозайка

Ако има – съответно ще бъдат изшлайфани или шпакловани. След това се преминава към изравняване на гънки, неравности и пукнатини,…

Как да изберем правилната фирма за строеж на къща?

Не може да се сочи с пръст и да се каже какъв е профилът на псевдо-строителите, но можем да ви…

Как се изгражда двоен двускатен покрив?

Изграждането на покриви е опасна работа и изисква опит, и умения, за да се свържи работата както трябва. Ако само…